Lehdistötiedote: IPR-skenen digitalisaatio kiihtyy – automaatio ja datan hallinta uudistavat yritysten IPR-johtamisen

Berggren spin-offaa palkitun Greip® IPR-palvelunsa – tähtäimessä vahva kasvu kansainvälisillä markkinoilla

IPR-elinkaaren hallinta nousee yhä kriittisemmäksi menestystekijäksi liiketoiminnassa. Aineettoman pääoman dataintensiivisyys edellyttää digiajan työkaluja immateriaalioikeuksien arvottamiseen, visualisointiin ja hallintaan. IPR-omaisuuteen liittyvää ajantasaista tietoa tarvitsevat kaikki yrityksen sidosryhmät – johto, markkinointi, tuotekehitys sekä sijoittajat.

Suomen johtaviin IPR-toimistoihin kuuluva Berggren on yhtiöittänyt immateriaalioikeuksien hallintaan ja johtamiseen tarkoitetun Greip® SaaS-liiketoiminnan 1.9.2018 alkaen erilliseksi osakeyhtiöksi. Uusi yhtiö on nimeltään Greip IP Solutions Oy.

”Perinteinen IPR-maailma on digitaalisessa murroksessa ja menossa on vahva suuntaus aineettoman omaisuuden suojauksesta kohti aktiivista hyödyntämistä. Asiakkaat haluavat IPR-tiedon johtamisen ytimeen, helposti saataville bisnespäätösten tueksi – he hakevat kasvumahdollisuuksia ja kilpailuasetelmien parempaa ymmärrystä. Greip® on vastaus tähän johtamishaasteeseen”, sanoo Berggrenin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä.

Nyt toteutettu spin-off on luonteva askel Greip®-palvelun kehittämisessä, jossa Berggrenin laaja-alainen IPR-osaaminen on ollut avainasemassa luomassa perustaa tulevalle globaalille menestystarinalle.

Greip IP Solutions Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Greip®-liiketoiminnasta Berggrenillä aiemmin vastannut liiketoimintajohtaja ja johtoryhmän jäsen Marko Rapeli. Rapelin kattava kokemus kansainvälisestä ohjelmisto- ja palveluliiketoiminnasta sekä digitaalisten ratkaisuiden kehittämisestä tuo vahvaa näkemystä Greip® -palvelun aseman vahvistamiseen markkinoilla.

”Greip® on kansainvälisestikin arvioituna edelläkävijä IPR-hallintapalveluiden innovatiivisuudessa, käytettävyydessä ja elinkaariajattelussa. IPR:ien määrä ja merkitys kasvavat globaalisti ja sen myötä tuotekehitysvetoiset yhtiöt tarvitsevat uusia tehokkaampia tapoja johtaa ja hallita IPR:iä. Tutkimuslaitosten ennusteiden mukaan IPR-sovellusmarkkina kasvaa globaalisti nykyisestä 4 miljardista noin 16 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä. Aiomme olla mukana tässä kasvussa ja panostamme nyt vahvasti asiakkaidemme tarpeisiin dataintensiivisessä maailmassa”, kertoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Marko Rapeli.

SaaS-pohjainen Greip® toimii yrityksen koko aineettoman omaisuuden hallinnan ja johtamisen alustana. Greip®-palvelulla on jo noin 5000 käyttäjää Suomessa ja ulkomailla ja sen asiakkaita ovat mm. Geberit, HKScan, Mirka, Valio sekä yliopistot eri puolilla Suomea. Greip®-palvelu huomioitiin aiemmin tänä vuonna IPR-Gaalassa Vuoden IPR-innovaatio -palkinnolla.

Lisätiedot:
Greip IP Solutions Oy, Marko Rapeli, toimitusjohtaja, 050 3233 973, marko.rapeli@greip.com
Berggren Oy, Hannu Syrjälä, toimitusjohtaja, 010 227 2352, hannu.syrjala@berggren.fi

LOGIN